Exkurze do elektrárny Ledvice

29.6.2023 Mgr. Pavel Vladyka

Žáci II. stupně ZŠ Žebrák měli výjimečnou příležitost navštívit tepelnou elektrárnu Ledvice a zároveň se vydat na nejvyšší rozhlednu v ČR.

Během exkurze v tepelné elektrárně Ledvice žáci získali přehled o tom, jak funguje výroba elektrické energie nejen z uhlí. Průvodci jim ukázali jednotlivé části elektrárny a vysvětlili proces spalování uhlí a přeměnu tepla na elektřinu. Žáci se dozvěděli také o opatřeních, která elektrárna přijímá pro snížení negativního vlivu na životní prostředí.

Při návštěvě elektrárny se žáci vydali na nejvyšší rozhlednu v České republice. Tato rozhledna nabízí úchvatný výhled na okolní krajinu a díky své výšce poskytuje nezapomenutelný zážitek. Žáci měli možnost pozorovat okolní přírodu, města a vesnice z výšky a zároveň se dozvěděli zajímavosti o historii a výstavbě této rozhledny, která je součástí elektrárny.

Exkurze do tepelné elektrárny Ledvice a návštěva nejvyšší rozhledny v ČR byla pro žáky nejenom zábavná, ale také vzdělávací. Měli možnost si prohlédnout a lépe pochopit energetické procesy, které jsou důležité pro fungování naší společnosti, a zároveň si užít úchvatný výhled z rozhledny. Tato exkurze jim poskytla příležitost rozšířit své znalosti a prožít nezapomenutelné dobrodružství.